Šah

Published in Šah

Šah klub "Bora Kostić" ukupni pobednik Banatske lige za 2017. godinu

Okt 12, 2017
Šah klub "Bora Kostić" ukupni pobednik Banatske lige za 2017. godinu

Ekipa vršačkog ŠK "Bora Kostić" ukupni je pobednik Banatske lige za 2017. godinu. Vrščani su u u finalu play off-a pobedili ekipu Bate Ćosića iz Opova rezultatom 4:2 , osvojivši pehar i pravo nastupa u višem rangu.

Ekipa Vršca koju je sastavio kapiten mk Mitrovanov Đorđe danas je igrala sjajno i ni u jednom trenutku ni na jednoj tabli nije stajala slabije. Prvo je sjajni vršački omladinac mk Milić Ilija zabeležio pobedu  i tako pokazao svoj blistavi talenat i kvalitet kao i da je jedan od dva najbolja omladinca u čitavoj ligi. Igrao je preduzimljivo i aktivno crnim figurama, kaznio pogreške protivnika u otvaranju i precizno realizovao tako stečenu prednost.

Pobedom u finalu play offa šahisti vršačke ekipe Bora Kostić su obezbedili pobednički pehar koji će im uručiti ŠSV negde u februaru sledeće godine a isto tako obezbedili su i pravo nastupa u višem rangu  – u Drugoj ligi Srbije grupa Vojvodina.

Hoće li to pravo ovoga puta iskoristiti ili će kao i prethodnih godina prepustiti nekoj drugoj ekipi (možda baš Bati Ćosiću iz Opova) nastup u ovom jakom takmičenju zavisiće pre svega od finansijskih mogućnosti a isto tako i od mogućnosti igrača prvotimaca kluba da odvoje vreme za ovo zahtevno takmičenje koje se igra na jednom mestu tokom sedam dana a dva dana se igra čak po dva kola dnevno što je izuzetno naporno za takmičare.

Opširnije možete pročitati: OVDE