Košarka

Published in Košarka

Povratak Bojana Krstovića!

Jul 29, 2016
Povratak Bojana Krstovića!

Košarkaški klub Vršac nastavlja sa pažljivim odabirom pojačanja za narednu sezonu. Najnovija akvizicija je Bojan Krstović, nekadašnje krilo Hemofarma, koji je prošlu sezonu proveo u redovima novog KLS ligaša, beogradskog Dinamika. Krstović je sa KK Vršac dogovorio jednogodišnju saradnju.

Rukovodstvo Vrščana je na promociji najavilo da će budući igrački kadar biti spoj mladosti i iskustva, dok je direktor Predrag Kanački dodao da će uz igračke kvalitete najvažnije preporuke biti i karakterne osobine. Krstović savršeno odgovara po svim parametrima, njegove košarkaške mogućnosti poznate su svim ljubiteljima igre pod obručima još iz vremena dok je nosio dres FMP-a, Hemofarma, podgoričke Budućnosti i kragujevačkog Radničkog. O ljudskim kvalitetima dovoljno govori to što je na početku telefonskog razgovora prvo pohvalio gest nekadašnjeg saigrača.

- Oduševio me je potez Borisa Savovića. Pomoći klubu kada je najpotrebnije je veoma plemenita misija. Savke je lepo rekao da bi svi, koji mogu, trebali da pomognu klubu u kojem su dobili mnogo, među njima sam i ja. Mislim da još uvek mogu da pomognem igrački, rekao je Krstović.

Iskusni košarkaš (36, 194) naglašava da je sa sadašnjim klupskim rukovodiocima sjajno sarađivao u Kragujevcu i da je to bio razlog više da se vrati u grad u kojem se, kako kaže, odlično oseća.

- Sve smo se dogovorili u nekoliko rečenica. Sa Kanačkim sam sarađivao u Dinamiku, dobro se znamo, nisam imao nikakvu dilemu kada me je pozvao.

Prošla sezona u Prvoj B ligi definitivna je potvrda da je Krstovićeva povreda kičme prošlost.

- Povredio sam se u mojoj prvoj i jedinoj sezoni u inostranstvu. Operacija je uspešno obavljena, zadovoljan sam prethodno odigranom sezonom u kojoj sam se uverio da sam zdravstveno sasvim u redu. Da postoji i najmanja sumnja, sigurno ne bih preuzimao rizik da obnovim povredu, ali sa te strane nema nikakvih bojazni, naglašava krilo Vrščana.

BOGATA KARIJERA

Igračku karijeru Krstović je počeo u Budućnosti iz Peći, kao petnaestogodišnjak. U Borcu iz Čačka proveo je dve sezone (2001/02 - 03), da bi se igrački u potpunosti afirmisao u Železniku gde je proveo pet godina. 2008. je došao u Vršac, za Hemofarm je nastupao tri sezone a potom odlazi u Budućnost iz Podgorice. 2012. je postao član Radničkog iz Kragujevca. 2013. je otišao u Italiju, igrao je u redovima trećeligaša Romera Trevilja, da bi, posle povrede i operacije kičme, prošlu sezonu proveo u beogradskom Dinamiku.