HomeVestiBK Gard odličan na Evropskom kupu, četiri medalje za Vrščane

Na Evropskom kupu “Serbia open” u kik boksu, koji je održan u Beogradu od 31. marta do 2. aprila, vršački BK Gard je nastupio sa 5 takmičara i osvojio 4 medalje.

Ovo je bio 13. po redu Evropski kup koji se održava u Srbiji. Na takmičenju je učestvovalo 567 takmičara iz 101 kluba i iz 16 evropskih zemalja.

Članovi BK Gard Petar Ristić i Milica Nikolić su nastupili u kadetskoj, Luka Gavrilović u pionirskoj, Anja Rakić juniorskoj i Miloš Pandurov u seniorskoj konkurenciji.

U mlađim uzrastima medaljama su se okitili Luka Gavrilović 2. mestom u kategoriji pionira do 42kg, 3. mestom Milica Nikolić u kategoriji kadetkinja do 50kg, dok je Petar Ristić eliminisan u četvrtfinalu i ostao bez plasmana za medalju.

Najzapaženiji nastup su imali Anja Rakić u juniorskoj i Miloš Pandurov u seniorskoj konkurenciji.

Anja Rakić je osvojila 1. mesto i pehar pobednika Evropskog kupa u kategoriji juniorki do 65kg. Iako je povreda noge u polufinalnom meču dovela u pitanje nastup u finalu, snažna mentalna priprema za turnir i velika želja za odbranom titule od prošle godine joj je dao snage da bez obzira na povredu nastupi u finalu i pruži svoj maksimum.

Miloš Pandurov je osvojio 3. mesto, ali u svim borbama je bio dominantan, pa čak i u polufinalnoj borbi u kojoj je bio eliminisan. U četvrtfinalu je rutinski pobedio takmičara iz Finske a u polufinalu je naišao na mnogo iskusnijeg takmičara, reprezentativca Srbije.

Protivnika je slao dva puta na pod, ali je u žaru borbe zbog nenamernog nepravilnog udarca, dobio minus 3 poena, što ga je u konačnom sabiranju poena koštalo odlaska u finale. Ovaj polufinalni meč je bio jedan od najborbenijih mečeva na takmičenju. Ovo je Milošu prvo seniorsko takmičenje i tek ga očekuju veliki izazovi.