HomeVestiDve bebe pojačale OFK Vršac pred megdan sa Užicem

Ove nedelje vršačka fudbalska porodica imala je dvostruku radost. Član stručnog štaba OFK Vršca Miljan Đurović i igrač Ognjen Todorović postali su roditelji.

Trener Zoran Kostić od srca im je čestitao i rekao da je to dodatni motiv za celu ekipu, da u Užicu, u 7. kolu Mocartbet Prve lige Srbije, budu na visokom nivou. Takođe, igraču Nikoli Tasiću poželeo je brz oporavak.

„Mi smo porodica koja je Nikoli podrška i koja sa nestrpenjem očekuje njegov povratak. Što se utakmice tiče, za stadion „Radomir Antić“ i Slobodu vežu me lepe uspomene. Okosnicu užičkog tima čine odlični igrači i dobri ljudi koji su prošle sezone napravili sjajne stvari. Očekuje nas teško gostovanje i zahtevna utakmica, slobodno mogu da kažem najteže gostovanje u našoj ligi. Trenutno igramo sa dosta oscilacija, ali kao što je lepo kada vas posle pobede hvale, tako moramo da istrpimo kritike. Ne smemo da zaboravimo da je ekipa u odnosu na prošlu sezonu znatno promenjena i podmlađena, usponi i padovi su očekivana pojava. Jedini lek za to je rad. Idemo da se nadigravamo i pokušamo da se vratimo sa dobrim rezultatom“, rekao je Kostić.

Milovan Petrić jedan je od najiskusnijih i najstandardnijih prvotimaca OFK Vršca. Kolegi Tasiću poželeo je brz oporavak a novopečenim roditeljima, pomoćnom treneru Đuroviću i igraču Todoroviću srećne roditeljske dane.

„Užičani u meč ulaze osokoljeni pobedom u prethodnom kolu, igraju na domaćem i siguran sam da im je pobeda imperativ. Mi ćemo sigurno dati sve od sebe, pokušaćemo da nametnemo naš stil igre, da utakmicu imamo pod kontrolom koliko god je moguće i da pokušamo da dođemo do pozitivnog rezultata. Siguran sam da ćemo obradovati naše navijače ako uspemo da sprovedemo u delo sve šefove zamisli“, istakao je Petrić.

Tim OFK Vršca jači je za tri nova igrača. To su Nikola Lainović, Sousa Silva Rikelme i Frensis Kumi. Lainović je 2001. godište, dete Voždovca, prvoligaško iskustvo stekao je igrajući za Budućnost iz Dobanovaca.

„Drago mi je što sam postao član kluba koji je vrhunski organizovan i koji ima visoke takmičarske ambicije. Želim da napredujem i daću sve od sebe da dokažem da sam vredan dresa OFK Vršca“, rekao je Lainović.

Brazilac Rikelme je prvi put u Evropi. Rođen je 2001. godine, u dosadašnjem toku karijere igrao je za Vila Novu i Kampinense. Frensis Kumi, napadač iz Gane, rođen je 1999. godine, prošao je pripreme sa niškim Radničkim, ali nije zabeležio nastup za klub sa Čaira. OFK Vršac je prvi evropski klub sa kojim je potpisao ugovor. U dosadašnjem toku karijere igrao je za Kotoku rojals.

B. Josimov