HomeVestiEntuzijasti Parte čuvaju Pobedu

Fudbalski klub Pobeda iz Parte završio je jesenji deo sezone u Međuopštinskoj ligi Vršac – Bela Crkva na začelju tabele.

Rukovodstvo kluba predvođeno predsednikom Mesne zajednice Parta Milošem Marinkovićem ne gubi nadu da klub duge tradicije može da oformi tim od igrača iz sela, a onda i napravi rezultatski iskorak.

Parta je selo sa svega 300 stanovnika, a podatak da u timu Pobede nastupa 12 lokalnih momaka govori da je klub na pravom putu da ispuni svoju misiju.

Pobeda je osnovana 1936. godine i u svojoj istoriji uglavnom je nastupala u Opštinskoj ligi. U tom rangu takmičenja osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka igrali su samo klubovi sa teritorije Grada Vršca, dok danas tu ligu jedva mogu da popune timovi sa teritorije Vršca i opštine Bele Crkve. Uz to fudbalski entuzijasti muku muče kako da pronađu mlađe sportske radnike koji će ih zameniti.

„Parta je malo selo, nema mnogo stanovnika, još manje je mladih, a još manje onih koji su zainteresovani da se bave sportom. Sportski radnici koji vode ovakav klub moraju biti više od entuzijasta da bi održali tradiciju. Dugo godina na čelu Pobede bio je legendarni Jovan Stefanov Belov, danas tu funkciju obavlja nas par fudbalskih fanatika“, ističe Marinković.

Pobeda je klub, koji prema rečima predsednika MZ Parta nema finansijskih problema zahvaljujući finansiranju Grada Vršca. Solidna infrastruktura na stadionu omogućava fudbalerima dobre uslove za rad, dobro pripremljen teren, uredne svlačionice i toplu vodu u kupatilu.

„Ima još detalja na kojima treba poraditi, ali generalno imamo uslove kakve nemaju mnogi u višem rangu takmičenja“, naglašava Marinković.

Glavni cilj ove sezone im je da animiraju momke iz njihovog sela i da ih „vežu“ za klub. Uz njih za Pobedu nastupa i nekoliko igrača iz Vršca, kao nekolicina iz Jasenova. Svi čine složnu porodicu i svi se nadaju da će njihov trud uskoro pratiti i bolji rezultati.

Pobeda Parta: Stoje – Aleksandar Lazin, Slađan Radovanov, Dejan Radak, Miljan Boškić, Nenad Hrnja – Cunje, Perica Jovanov, Branko Munćan, Miloš Marinković. Čuče: Mirko Novakov, Dejan Momirov, Zoran Tomaš, Dragan – Prle Nikolić, Novica Jovanov – Rašford.

Branislav Josimov