HomeVestiFantastična Vrščanka na krovu sveta: Vanja Rankov svetski šampion u tekvondou

Članica Tekvondo kluba Euro Šped iz Vršca Vanja Rankov danas je u Sarajevu postala kadetski prvak sveta, pobedivši u pet borbi. U reprezentativnom dresu, savladala je takmičarke iz Brazila, Tajlanda, Grčke, SAD i Irana, iz zemalja koje su dominantne u ovom sportu.

Vanja je na Svetskom prvenstvu koje se od 28. avgusta do danas održavalo u Sarajevu, proglašena i za najbolju takmičarku na turniru, što je njen neverovatan uspeh podiglo na najviši nivo. Priznanje joj je lično uručio predsednik Svetske tekvondo federacije.

Prošle godine Vanja je na Malti postala prvak Evrope, a pre toga okitila se najvećim odličjima na mnogim eminentnim turnirima, kako u klupskim, tako i u reprezentativnim bojama. Vanja je jedina iz reprezentacije Srbije koja je osvojila medalju na ovom Svetskom prevenstvu, što najbolje govori koliko je tesko bilo popeti se na pobedničko postolje.

„Ovo je jedan od najvećih rezultata našeg kluba i Grada Vršca. Nema stajanja, spremamo se za Prvenstvo Evrope koje se održava u Begradu već u oktobru. Naš klub će učestvovati sa 7 takmičara. Ovaj rezultat govori da radimo profesionalno i da smo definitivno jedan od najboljih klubova u Evropi što se tiče kadetskog uzrasta. Za ovaj razultat smo zaslužni svi zajedno, kako klub i treneri koji rade u klubu, tako i roditelji i Grad Vršac, koji nam uvek izlazi u susret“, kažu braća Mario i Marin Dujić, tvorci ovog vršačkog tekvondo kluba.

Vanju je kroz svaku borbu vodio trener Mario Dujić, a sa tribina joj je pružao podršku Damir Fejzić, takođe jedno od zvučnih imena srpskog tekvondo, jedan od trenera koji radi u TK Euro Šped i koji se za našu zemlju , kao najmlađi i prvi tekvondista iz Srbije borio na olimpijadi u Londonu.

Tekvodno klub Euro Šped je na Svetskom prvenstvu za kadete u Sarajevu nastupao sa pet takmičara. Pored zlatne Vanje, takmičili su se i Maša Caran, Andrija Mihajlović, Tereza Garić i Marko Stefanov.