HomeVestiKadeti OFK Vršca susretom sa Grafičarem počinju takmičenje u eliti Srbije

Ekipa OFK Vršca počinje sezonu u Kadetskoj ligi Srbije. U subotu, sa početkom u 11 časova, izabranici trenera Gorana Milićevića dočekaće beogradski Grafičar.

Kadetska ekipa OFK Vršca sa nestrpljenjem ičekuje početak sezone. Trener Goran Milićević rekao je da je zadovoljan radom igrača u pripremnom periodu i naglašava da je cilj ove sezone izbeći borbu za opstanak.

„Generacije igrača 2007. i 2008. izuzetno su talentovane i na njih se u OFK Vršcu ozbiljno računa. To potvrđuje podatak da su petorica momaka iz te generacije potpisali ugovore sa klubom. Luka Lazin i Bojan Pajović profesionalne, Luka Šepecan, Luka Teči i Aleksa Milosavljević stipendijske. Iza nas je šest nedelje rada u pripremnom periodu, svesni smo u kakvoj konkurenciji ćemo se takmičiti i zbog toga smo svi prionuli na rad sa ciljem da se izbegne borba za opstanak“, ističe trener Milićević.

Najveći deo pripremnog perioda kadeti OFK Vršca obavili su na Gradskom stadionu, koristivši sve raspoložive kapacitete, uključujući i Centar Milenijum. U prvoj pripremnoj utakmici savladali su ekipu Zemuna, dok su u drugoj odigrali nerešeno sa Politehnikom iz Temišvara.

Potom su pet dana boravili u Rumuniji gde su odigrali utakmice protiv Akademije Čikšereda i Šepšija, članove Prve rumunske kadetske lige. U generalnoj probi kadeti OFK Vršca izgubili su od vršnjaka iz Teleoptika (0:1). Beograđani su ekipa koja se svrstava u širi krug favorita za plasman u gornji deo tabele, Vrščanima je meč koristio da doteraju detalje u igri uoči početka prvenstvene trke.

Igrački kadar uglavnom čine Vrščani, ali ovog leta je stručni štab selektirao pojačanja sa šireg područja Srbije. Iz beogradskog Rada stigli su Miloš Milošević i Ognjen Trbović, dok je iz Leskovca došao Viktor Elezović. Pojačanje za ekipu biće i povratak Vrščanina Vanje Pečeničića iz Brodarca. Prelazni rok još uvek traje i trener Milićević ne isključuje mogućnost dolaska još jednog ili dvojice igrača.

Za mesto u startnoj postavi ove sezone konkurisaće sledeći igrači: Luka Lazin, Blaško Vukoje, Bojan Pajović, Luka Teči, Luka Šepecan, Aleksa Milosavljević, Mateja Bućkoš, Ognjen Stojakov, Vladimir Radin, Dušan Janjić (svi 2007. godište), Ognjen Trbović, Miloš Milošević, Viktor Elezović, Vanja Pečeničić, Nemanja Maslovarić, Stefan Kostadinov, Vasilije Pastor, Strahinja Mladenović, Vukašin Ilijin, Marko Pelivan, Danilo Pečeničić i Aleksa Živanov (svi 2008).

Treba pomenuti i momke rođene 2006. godine, koji su prošle sezone bili nosioci igre u pohodu na plasman u Kadetsku ligu Srbije. Marko Velevski, Vukašin Kojić, Strahinja Lacković, Vladan Bala, Filip Božin i Mihajlo Jovićević ove sezone konkurisaće za mesto u omladincima OFK Vršca.

Trener kadetskog tima OFK Vršca je Goran Milićević, njegov pomoćnik Perica Rankov, sa golmanima će raditi Ljuban Vučković.

Branislav Josimov