HomeVestiKošarkaši Vršca počeli pripreme

Košarkaši Vršca počeli su u Centru Milenijum pripreme za novu sezonu. Kroz iskušenja u Košarkaškoj ligi Srbije predvodiće ih šef stručnog štaba Miroslav Nikolić i prvi trener Lazar Spasić.

Uprava Vrščana tokom leta produžila je ugovore sa kapitenom Bratislavom Jekovićem, Stefanom Simićem, Slobodanom Jovanovićem, Matejom Majstorovićem i Mihailom Dišićem.

Od novajlija stigli su krilni centar Stevan Jovanović, rođen 2001, visok 203 santimetara, prošle sezone nastupao je za Zdravlje iz Leskovca, prethodno nosio dres Radničkog iz Kragujevca. Marko Gušić, rođen 2002. godine, visok 202 santimetara, igra na poziciji beka i krila. Bivši je junior Crvene zvezde, nastupao u juniorskoj Evroligi, zabaležio je i nekoliko minuta kao senior u najelitenijem evropskom klupskom takmičenju. Nastupao je i za FMP Železnik, prošlu sezonu završio je u zemunskoj Mladosti. Vuk Đorđević, rođen 1991. godine, visok je 196 santimetara, igra na poziciji beka, bio je dugogodišnji igrač beogradskog Dinamika, u Vršac je stigao iz Slovačke iz kluba Komarno. Poslednji se timu priključio Amerikanac, Nelson Lamar Filips, rođen 1998. godine, igra na poziciji beka šutera, nastupao je na Univerzitetu Džordžija.

Šef stručnog štaba Miroslav Nikolić rekao je da se ekipa još uvek nalazi u fazi formiranja i da je izvesno da će biti još novajlija. Planirano je osam pripremnih mečeva, neki termini su fiksirani, ali su moguće korekcije. Za sada je izvesno da će prvi pripremni meč košarkaši Vršca u Centru Milenijum odigrati 26. avgusta protiv beogradskog Radničkog.

B. Josimov