HomeVestiMarko Tankosić prvak Srbije u boksu

Član kluba Fighter 013 Marko Tankosić izborio je tutulu prvaka države na Pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu, održanom u Valjevu.

Marko je pokazao vrhunsko boksersko umeće i nadmoć nad svojim protivnicima u kategoriji juniora do 75 kg. U četvrtfinalu je savladao boksera iz Subotice prekidom u 1. rundi, u polufinalu boksera iz Novog Pazara prekidom u 1. rundi i u finalu boksera iz Kragujevca jednoglasnom odlukom sudija 5:0.

Podsećamo da je Marko postao prvak Vojvodine 19. marta ove godine na takmičenju u Šidu, koje je trajalo tri dana.

Marko je učenik prvog razreda vršačke gimnazije “Borislav Petrov Braca”. Borilačkim sportovima se bavi od malih nogu. Boks je zavoleo i opredelio se za ovu plemenitu veštinu.

“Boks je zahtevan i ako hoćeš da budes uspešan u ovom sportu, moraš mu se maksimalno posvetiti i moraš imati podrsku”, kaže Marko, čija podrška je njegova porodica, otac, majka, sestra i mlađi brat Luka, koji je krenuo stopama starijeg brata.

Otac Nikola je ujedno i Markov trener uz trenera Milana Filipovića i prisutan je sa Markom na svim takmičenjima. Na bokserskim turnirima Marko i Nikola ostaju po nekoliko dana, a troškove puta i smeštaja snose sami. Potrebno je uložiti puno vremena, krvi, znoja i ličnih odricanja da bi se došlo do velikog uspeha. Naredni Markov cilj je osvajanje Evropskog zlata.