HomeVestiMeđunarodni bodibilding spektakl održan u Vršcu

NPC Serbia, u partnerstvu sa Better Bodies, Gasp i Rasputin Team, ponosno su predstavili prvo Serbian Regional takmičenje u vršačkom Centru Milennium.

Međunarodno takmičenje je okupilo vrhunske sportiste iz sedam zemalja: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švedske, Rusije, Bugarske i Slovenije. Takmičenje su svečano otvorili predstavnici Sportskog saveza Vršca Jovica Momirov i Boris Gorjup.

Overall pobednik u kategoriji Classic Physique je postao Miloš Stojanović, dok je Elidin Bećarević odneo pobedu u kategoriji Men’s Bodybuilding. Biljana Milenković je trijumfovala u kategoriji Bikini, Ksenija Kiseleva u Women’s Figure, a Eva Lagerhom Blom u Women’s Bodybuilding. U kategoriji Men’s Physique pobedio je Vrščanin Vojkan Jovanović.

Aleksandra Rapajić, predstavnik organizatora takmičenja, izrazila je zadovoljstvo rezultatima takmičenja, kvalitetom takmičara i odličnim uslovima u hali. Posebno se zahvalila Sportskom Centru Milenijum i njihovom menadžmentu na podršci.

„Sigurna sam da će ovo takmičenje u Vršcu zaživeti i da će u budućnosti privući još više takmičara iz cele Evrope i sveta“, rekla je Aleksandra sumirajući utiske sa takmičenja, koje ovim sportistima predstavlja put ka najvećem svetskom takmičenju „Miss and Mister Olympia“ u Las Vegasu.

Organizatori su, takođe, izrazili duboku zahvalnost sudskom žiriju iz Mađarske, a posebno sudiji Ildiko Buranits, koja je pružila izvanredan doprinos organizaciji takmičenja. Kažu da sa nestrpljenjem očekuju nova takmičenja i pozivaju sve građane Vršca da prate nadolazeće događaje i takmičenja.

„Veliku zahvalnost upućujemo i Gradu Vršcu, posebno Marku Rašiću, koji je od samog početka prepoznao potencijal ovakvih organizacija za razvoj sporta i turizma grada, kao i podršku mladima u Vršcu“, dodala je Aleksandra.

Član Gradskog veća Vršca resorno zadužen za sport i omladinu Marko Rašić pohvalio je organizaciju ovog međunarodnog takmičenja i istakao da je Grad Vršac, sa izuzetnom sportskom infrastrukturom i prirodnim potencijalima, uvek otvoren za sve sportske manifestacije.

„Grad Vršac, sa Sportskim centrom Milenium, Vršačkim planinama i svim drugim prirodnim prednostima, kao i vrhunskim smeštajnim kapacitetima za sportiste, već se dokazao kao odličan domaćim brojnim svetskim takmičenjima, reprezentacijama, klubovima, pojedincima…Nastavićemo da podržavamo sve sportske grane, kako profesionalne tako i amaterske, sa namerom popularizacije i širenja odlika koje sport sa sobom nosi. I u budućnosti ostajemo privrženi jasnoj strategiji razvoja sporta, koja će omogućiti da sve građanke i građani, bez obzira na uzrast, mogu da se bave bilo kojim sportom, kao i da obezbedimo uslove za stvaranje novih šampiona. Vršac je uvek bio i uvek će biti grad sporta“, rekao je Rašić.