HomeVestiNajuspešnija godina za TK „Euro Šped“: Dva prvaka Evropa i pregršt medalja

Vanja Rankov, članica Tekvondo kluba “Euro Šped” postala je juče prvakinja Evrope, osvojivši zlatnu medalju na Evropskom Prvenstvu za kadete na Malti. Vanja je pobedila u četiri borbe i to takmičarke iz Italije, Ukrajine, Bugarske, pa u finalu opet takmičarku iz Ukrajine.

“Ponovili smo uspeh iz 2007. godine, kada je naša takmičarka Dajana Perišić uzela zlato na Evropskom Prvenstvu u Mađarskoj, u istoj kategoriji kao i sada naša Vanja Rankov, do 51 kilogram. Da napomenemo da je i Lea Milutinović, takođe iz našeg kluba, zauzela 5. mesto u kategoriji do 37 kg. Ovom prilikom se zahvaljujemo na podršci svima koji su doprineli da se ovaj istorijski rezultat ponovi”, kažu treneri Mario Dujić i Damir Fejzić iz TK “Euro Šped”.

Vanja je učenica Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Uljme. Osim što je vanredna sportistkinja, odlična je učenica, dobra drugarica, skromna je i vredna. Svi koji je znaju kažu da – sve postiže i to sa izuzetnim rezultatima.

Tekvondo klub “Euro Šped” nedavno je učestvovao je na Evropskom prvenstu za pionire i na turniru u Bukureštu “Dracula Open”, sa tri takmičara. Andrija Mihajlović je zvanično postao prvak Evrope, Vuk Mihajlović je osvojio 2. mesto, dok je Maša Caran zauzela 3. mesto. Za Andriju, kao i za Vanju, sa svih strana pristižu samo reči hvale.

“Ovo je prvi put da Euro Šped ima prvaka Evrope u pionirskoj konkurenciji. Takođe je ovo ogroman rezultat za naš grad Vršac. Naše takmičare je predvodio jedan od naših najboljih takmičara, Damir Fejzić, koji se trenutno posvetio vođenju mlađih selekcija kod nas u klubu”, kažu u TK “Euro Šped”.

Tekvodno klub „Euro Šped“ je najtrofeniji vršački klub, sa odličnim uslovima za sazrevanje vrhunskih sportista, a odlikuje se i izuzetno visokim standardima organizacije velikih tekvodno takmičenja.

Osnivači i sportisti po kojima se TK „Euro Šped“ prepoznaje širom sveta su braća Marin i Mario Dujić. Kvalitetni ljudi i izuzetno lep primer sportskog kluba na ovim prostorima. Njihova iskrena posvećenost sportu, definitivno, daje rezultate.