HomeVestiOdeljenje za radnu terapiju posetilo OFK Vršac
Odeljenje za radnu terapiju Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “ dr Slavoljub Bakalović“ Vršac, organizovalo je za svoje korisnike druženje sa prvotimcima OFK Vršac i na taj način je otpočet “Jun mesec – mesec mentalnog zdravlja”.

“Zahvalila bih se u ime Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “dr Slavoljub Bakalović“ Vršac na gostoprimstvu i zaista lepom druženju prvotimaca OFK Vršac, sa korisnicima bolnice. Veliko hvala Aleksandru Lazevskom na dočeku i osmišljenom treningu, kao i izdvojenom vremenu kako bi danas, naši korisnici imali priliku da igraju fudbal sa profesionalnim sportistima. Ovakve ili slične aktivnosti gde su naši korisnici uključeni, a koje uključuju svakodnevni socijalni život, njima jako mnogo znači i mi ćemo se i dalje truditi da im ovakva ili slična druženja organizujemo. Htela bih i da najavim da ćemo sutra, takođe, imati promociju Odeljenja za radnu terapiju i rekreaciju u Ruskom parku. Promocija će biti takva da ćemo mi prezentovati sve ono što sa korisnicima ustanove radimo, kako bi našim sugrađanima u što većoj meri približili svakodnevne aktivnosti u sklopu radne terapije i sportsko – rekreativnih aktivnosti“, rekla je Livija Stanojev, saradnik u psihosocijalnoj rehabilitaciji u bolničkim ustanovama specijalizovanim za psihijatriju.

Profesionalni sportista, kapiten i predsednik OFK Vršac, Aleksandar Lazevski, današnje goste uputio je u istorijat i samu organizaciju kluba.

“Pozdravio bih sve u ime kluba i poželeo dobrodošlicu na naš teren. Za početak mogu da vam dam podatak da je klub osnovan 2007. godine, takmičio se u Vojvođanskim ligama. Klub je, 2017. godine, promenio ime u OFK Vršac i negde nakon godinu dana kreće uspon kluba, gde smo se takmičili skoro četiri godine u Srpskoj ligi Vojvodine. Sada kreće treća godina kako igramo Prvu ligu Srbije, gde smo zauzeli deveto mesto, što je jedan istorijski uspeh. Igrali smo četvrtfinale kupa sa Crvenom Zvezdom. OFK Vršac nije do sada nikada igrao završnicu najmasovnijeg takmičenja, a sada smo uspeli da doguramo među osam najboljih klubova u Srbiji. U klubu vlada jedna domaća atmosfera i timski duh, imamo dosta lokalnih igrača, a imamo igrače i sa strane. Mogu da kažem da je ovaj tim skup mladosti i iskustva. Za neko današnje druženje osmislio sam da igramo najpopularniju igru za trening, takozvanu ševu koju svi fudbaleri obožavaju, da se podelimo u dve ekipe i na kraju da šutnemo koji put na gol. To je u suštini i neki naš trening koji kao prvotimci radimo, kao profesionalni sportisti i pretpostavljam da će sve to vama biti veoma zanimljivo“, rekao je Lazevski.