HomeVestiOFK Vršac dočekuje Smederevo 1924

Fudbaleri OFK Vršca, na otvaranju trećeg kola Mocartbet Prve lige Srbije, dočekuju novog prvoligaša iz Smedereva. Meč se igra u petak, sa početkom u 17 časova, ambicije su jasne, nastavak serije dobrih rezultata i još jednom čista mreža.

Član stručnog štaba OFK Vršca, Ivan Ilijevski, naglašava da to neće biti nimalo lako jer su Smederevci u dva kola zabeležili pobedu i remi i po prvi put gostuju ove sezone.

„Smederevo je u prva dva kola bilo domaćin a to su najteže utakmice kada se očekuju laki bodovi. Međutim, upisali su ih 4 na konto, da su imali malo sreće protiv Mladosti GAT bilo bi i svih šest imajući u vidu da su pet minuta pre kraja primili gol. U pitanju je organizovana ekipa koja igra moderan fudbal, znaju da stoje nisko i organizuju kontranapade, znaju da izađu visoko u pritisak, oslanjaju se na tranziciju u oba pravca i ekipa su koja voli posed. Moje lično mišljenje je da su dobro defanzivno organizovani, funkcionišu svi kao jedan i tu se vidi pečat trenera i stručnog štaba. U Smederevu je naš bivši igrač, David Ivić, jedan od najtalentovanijih napadača u našoj državi, velika opasnost pretiće nam sa krila, gde će igrati iskusni Stevanović i Dimitrijević. To su igrači koji jednim potezom mogu rešiti utakmicu. Posebno moramo biti oprezni zbog činjenice da su u prvih 20 minuta obe prethodne utakmice postizali golove, protiv Inđije dva, protiv Mladosti jedan pogodak. Ulaze čvrsto i motivisano u utakmicu i moraćemo da odgovorimo. Što se nas tiče, spremamo se kao i za sve ostale utakmice, nećemo moći da računamo na duže vreme povređene Todorovića i Graonju, ostali su spremni“, rekao je Ilijevski.

Jedan od igrača koji ima lavovski deo zasluga za dobre igre Vrščana u prva dva kola je iskusni defanzivac Danijel Stojković.

„Cela ekipa je zaslužna što do sada nismo primili gol. Pokazali smo i u pripremnim mečevima da možemo mnogo u napadu, dok u odbrani profesionalno izvršavamo sve poverene zadatke. Atmosfera u ekipi je odlična, kod nas nema negativnih i nezadovoljnih igrača. Svi daju sve od sebe na treningu, bez obzira da li su u timu. Očekuje nas teška utakmica, uz naše navijače biće neuporedivo lakše, pozivam ih da dođu u što većem broju. Imamo mlad tim, početak sezone je uvek težak, energija sa tribina nam je itekako potrebna“, naglasio je Stojković.

Branislav Josimov