HomeVestiOFK Vršac počeo pripreme
Fudbaleri OFK Vršca počeli su pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi Srbije u kojoj imaju ambicije da nadmaše rezultat iz prethodne kada su zauzeli prvu poziciju u plej-aut grupi odnosno ukupno deveto mesto. Trener Igor Savić na prvom treningu imao je 25 igrača, među njima i talentovane kadete i juniore, ali i novajlije koje su pristigle u grad pod kulom.

„Prvi utisci su odlični. Klub dobro poznajem, vode ga kvalitetni ljudi i radujem se početku rada na terenu. Ekipa će pretrpeti promene, za sada imamo četvoricu novajlija. Došli su Kiković iz Kolubare, Maksimović iz lučanske Mladosti, Radosavljević i Koloni stigli su iz Čukaričkog. Priključili smo i najtalentovanije igrače iz našeg omladinskog i kadetskog pogona koji će raditi sa ekipom u prvoj fazi. Ukoliko procenimo da se u ovom trenutku dobro snalaze u seniorskom fudbalu, nećemo se libiti da ih poptpuno uključimo u konkurenciju za sastav tima“, rekao je Savić.

Trener Savić rekao je da će ekipa uskoro raditi u punom sastavu.

„Svaki trener želi da od prvog treninga na raspolaganju ima kompletan tim, međutim to je izuzetno teško, naročito u letnjem pripremnom periodu. Ove nedelje igrače ćemo lagano uvesti u žestok petonedeljni rad koji nas očekuje. Nadam se da ćemo u toku sledeće na okupu imati 80 odsto ekipe. Kompletne pripreme sprovešćemo u Vršcu, imamo fenomalne uslove, od odličnih terena, sjajnog fitnes centra u Milenijumu do kompletnog klupskog medicinskog servisa“, rekao je Savić.

Gde vidite najveće praznine u timu i na kojim pozicijama tražite pojačanja?

„Odlascima Diufa, Petrića i Žunića štoperska pozicija u timu postala je najdeficitarnija. Moraćemo da dovedemo najmanje dva štopera, potrebni su nam jedan bočni napadač i jedan klasičan špic igrač“, rekao je Savić.

Seriju pripremnih utakmica OFK Vršac će početi 6. jula u Šapcu, gde će odmeriti snage sa ekipom Mačve.

B. Josimov
Foto: B. Josimov