HomeVestiOFK Vršac počeo pripreme

Fudbaleri OFK Vršca počeli su pripreme za novu sezonu u ponedeljak, 26. juna. U ime uprave kluba igrače i stručni štab pozdravio je Zoran Kostadinov. Novi trener, Zoran Kostić, na prvom okupljanju rekao je da klub mora nastaviti sa uzdizanjem i prosperitetom i da su to najvažniji ciljevi.

„Želim još jednom da se zahvalim ljudima iz kluba na ukazanom poverenju. Drago mi je što sam postao deo izuzetno organizovanog kolektiva. Posle uvodnih testiranja kompletne pripreme sprovešćemo u Vršcu, na našem stadionu, gde imamo idealne uslove i sve neophodne kapacitete. U planu je da odigramo šest pripremnih utakmica, za sada smo zakazali četiri“, rekao je Kostić.

Kada je u pitanju kadar, strateg Vrščana rekao je da su igrači imali sjajnu prethodnu sezonu i da je veliki broj nosilaca igre otišao iz kluba i nastavljaju karijeru na višem nivou takmičenja. Na prvom okupljanju na stadionu pod vršačkom kulom bilo je 24 fudbalera, ali nekima još uvek nije definisan konačan status.

„To je normalna stvar u fudbalu, u sportu uopšte. Na to smo svi spremni, novajlija ima, kao i opravdano odsutnih. Broj igrača sigurno će se menjati tokom prelaznog roka. Idealno bi bilo da na svakoj poziciji u timu imamo po dva kvalitetna igrača zbog konkurencije i tome ćemo težiti“, rekao je Kostić.

Trener Kostić osvrnuo se i na koncept rada u prvoj nedelji pripremnog perioda.

„U uvodnom delu priprema akcenat će biti na sticanju snage, ali sa loptom jer sam pristalica takvog načina rada. Pripremne mečeve nećemo igrati sve do 8. jula kada je zakazan prvi test protiv rumunskog drugoligaša Vitorul Panduri na našem stadionu“, zaključio je Kostić.

Za sada se zna da će OFK Vršac pripremne mečeve igrati još protiv OFK Beograda (12. jula), rumunske Dumbravice (15. jula) i Smedereva (29. jula).

Branislav Josimov