HomeVestiOFK Vršac počeo zimske pripreme

Posle dvomesečne pauze fudbaleri OFK Vršca održali su prvi zajednički trening na zimskim pripremama za nastavak sezone u kojoj su posle prvog dela ostavili vrlo dobar utisak i na dobrom su putu da ostvare zacrtani cilj, opstanak u Mocartbet Prvoj ligi Srbije.

Šef stručnog štaba, Nenad Mijailović, na prvoj prozivci imao je 23 fudbalera.
Zadržan je skoro kompletan igrački kadar iz prolećnog dela, tim su napustili Matija Babović i Ognjen Mažić, došao je doskorašnji omladinac Crvene zvezde, Petar Graonja.

„Svi igrači koje smo želeli da zadržimo ostali su u timu, u završnim smo pregovorima sa potencijalnim pojačanjima, ali o njima više narednih dana. Trenutno nam je fokus na motivaciji i disciplini na putu do našeg cilja, to je opstanak u ligi kroz plasman u plej – of“, kaže Mijailović.

Igrači su tokom zimske pauze radili po individualnim programima i u naredna dva dana na lekarskim pregledima i testiranjima biće jasno u kakvom su stanju stigli na početak priprema.

„Čvrsto verujem da će svi igrači koji su danas stigli i svi koji su opravdano odsutni, pripreme početi u najboljem mogućem stanju. Siguran sam da ćemo tokom sedmonedeljnih priprema podići njihovo psihofizičko stanje na još viši nivo i da će još više napredovati na tehničko-taktičkom planu. Uz sjajnu atmosferu to će biti dovoljno da ostvarujemo dobre rezultate“, kaže Mijailović.

Posle dvodnevnog testiranja, ekipa će na vršačkom stadionu raditi do 29. januara, i do tada odigrati tri pripremne utakmice. Protiv rumunskog trećeligaša Deve (21. 1), protiv Železničara iz Pančeva (25. 1) i meč protiv još jednog rumunskog trećeligaša, Kornivula (28. 1). OFK Vršac 30. januara kreće u Međugorje gde će tokom sedam dana boravka odigrati dve utakmice, protiv drugoligaša GOŠK-a iz Gabele (1. febrauar) i višestrukog šampiona BiH, Zrinjskog iz Mostara (4. februar).

Po povratku u Vršac imaćemo još tri provere, Omladinac iz Novih Banovaca, Politehnika iz Temišvara i generalna proba protiv Smedereva, sve tri utakmice odigraćemo na našem terenu, zaključio je Mijailović.

POJAČAN STRUČNI ŠTAB

Stručni štab OFK Vršca jači je za dva nova imena, Alen Rizvić, kondicioni trener, doskorašnji trener atletičara vršačkog VAK-a 1926 i nekadašnji trener omladinaca OFK Beograda i BSK iz Borče, Ivica Milutinović.

Stručni štab još čine: Nenad Mijailović, Ivan Ilijevski i Ljuban Vučković.