HomeVestiPlesni studio Millennium spreman za kvalifikacije za Državno prvenstvo 2023.

Plesači vršačkog Millenniuma proteklog vikenda nastupili su na dva plesna festivala u Novom Sadu i Beogradu, kako bi još jednom utvrdili da su svi takmičari i koreografije spremni za kvalifikacije za državno prvenstvo Srpskog čirliding i čirdens saveza koje će se održati 2. aprila u Beogradu.

Vrščanke su u subotu putovale u Novi Sad i učestvovale na festivalu Svi na crtu sa preko 1.000 takmičara iz drugih velikih klubova. Stale su na crtu sa svetskim prvacima u plesu i pokazali da se ne plaše izazova i ozbiljne konkurencije.

Osvojeno je 7 prvih, 4 druga, 4 treća, 2 četvrta, 1 peto i 1 osmo mesto. Pored takmičarskog dela iskoristile su i priliku da uče od najboljih, prisustvom na plesnim seminarima sa svetski poznatim plesnim imenima, Petrom Ravbar iz Slovenije i Ognjenom Vučinićem iz Hrvatske.

Posle samo par sati odmora, ekipa je već krenula put Beograda, kako bi učestvovali na festivalu UDC u Dečjem kulturnom centru. Ponovo preko 1.000 takmičara, velika konkurencija, neizvesnost, ali su naše mlade sugrađanke opet pokazale svoj kvalitet.

Osvojile su 9 prvih, 5 drugih i 3 treća mesta. Posebne pohvale žirija i aplauze publike dobila je Staša Stojkov koja je osvojila 2. mesto u Mini dance off takmičenju u konkurenciji od skoro 40 plesača.

„Ponosni smo na sve takmičare koji su učestvovali na navedenim festivalima. Veoma smo zadovoljni uspesima, i uvideli smo na čemu još treba raditi u narednih nedelju dana kako bismo na kvalifikacijama bili u svom najboljem izdanju. Čeka nas veliki izazov, ali naše devojčice su pokazale da za njih to ne predstavlja nikakav problem, i da su dorasle velikim zadacima. Hvala roditeljima i prijateljima koji su nam pomogli da izguramo ova dva plesna dana uz osmeh i dobro raspoloženje, jer na kraju dana, to je ono što je najbitnije“, kaže Vladislava Milenković trener i zastupnik Sportskog udruženja Plesni studio Millennium.