HomeVestiPreko 330 učesnika na vršačkom Belom krosu

Vršački atletski klub 1926 juče je u Gradskom parku u Vršcu organizovao 12. Beli kros Vršac 2024. Učešće je uzelo preko 330 takmičara, a kao i svake godine najviše je bilo predškolaca i osnovaca nižih razreda, njih čak 190.

Brojni su bili i takmičari iz drugih gradova iz Srbije, ali najviše njih je ipak pored Vršca došlo iz Rumunije. Podeljeno je preko 150 učesničkih medalja i proglašeni su pobednici u čak 22 kategorije.

Takmičenje je otvorio član Gradskog veća zadužen za sport, Marko Rašić, koji je istakao da je VAK 1926 svake godine sve bolji u organizaciji ovog događaja i da će Grad i dalje nastaviti sa podrškom Belog krosa i drugih manifestacija kluba.

„Opšti utisak je da je ovo jedno od najbrojnijih takmičenja koje je klub organizovao i, samim tim, ovo je dokaz velikog truda i rada ljudi u klubu, kao i volontera koji nas prate sve vreme. Veliku zahvalnost dugujemo Gradu Vršcu, Turističkoj organizaciji Grada Vršca, ali i svim našim sponzorima i donatorima, kojima se ovim putem još jednom zahvaljujem“, kaže Nenad Habibović, predsednik kluba.