HomeVestiPrvo CISM Balkansko vojno prvenstvo u planinskom trčanju Beograd – Vršac od 3. do 6. avgusta

Povodom obeležavanja jubileja 20 godina članstva Republike Srbije u Međunarodnom savetu za vojne sportove CISM, u sklopu realizacije projekta „Balkanske vojne igre“ Delegacija Republike Srbije pri CISM organizovaće „1. CISM Balkansko vojno prvenstvo u planinskom trčanju“, koje će biti održano od 3. do 6. avgusta 2023. godine u Beogradu i Vršcu.

Na ovom takmičenju učestvovaće vojne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Severne Makedonije, Rumunije, Slovenije i Srbije. Takmičenje će biti realizovano u individualnoj i timskoj konkurenciji (muškarci i žene).

Svečano otvaranje „1. CISM Balkanskog vojnog prvenstva u planinskom trčanju“ biće održano u Vojnoj akademiji u Beogradu, u petak 4. avgusta 2023. godine, sa početkom u 10 časova.

Takmičenje će biti održano na Vršačkom bregu 5. avgusta 2023. godine (start trke za žene na 6 kilometara biće u 11 časova, a start trke za muškarce na 8 kilometara biće u 12 časova). Start i cilj takmičenja biće upriličeno na platou Restorana kod Slaviše.

Proglašenje pobednika „1. CISM Balkanskog vojnog prvenstva u planinskom trčanju“, biće realizovano 5. avgusta 2023. godine, sa početkom u 13.30 časova, na Vršačkom bregu na platou Restorana kod Slaviše.

Podršku realizaciji predmetne aktivnosti Delegacije Republike Srbije pri CISM pružile su OJ Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grad Vršac, Sportski savez Vršca, JKP „2.oktobar“ Vršac, Crveni krst Vršca, Turistička organizacija Vršca, Venera bajk, Vila breg i Vršački atletski klub VAK 1926.