HomeVestiPrvo vojno balkansko prvenstvo u planinskom trčanju 5. avgusta na Vršačkim planinama

Delegacija Ministarstva odbrane Republike Srbije, major Vladimir Petrošević, kapetan Goran Čegar i zastavnik I klase Žarko Bogdanović, posetila je Vršac i Vršački atletski klub 1926.

Razlog posete je organizovanje 1. vojnog Balkanskog prvenstva u planinskom trčanju koje treba da se održi na Vršačkim planinama 5. avgusta. Organizator događaja je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, tehnički organizatori su delegacija Republike Srbije pri međunarodnom savetu za vojne sportove CIMS i Vršački atletski klub 1926, a uz podršku Grada Vršca, Turističke organizacije Vršca, Sportskog saveza Vršca, Crvenog krsta Vršca, JKP Drugi oktobar i hotela Villa Breg.

Delegacija se, uz prisustvo Velizara Vemića iz JKP Drugi oktobar i Nenada Habibovića predsednika VAK 1926 upoznala sa stazom na Vršačkim planinama, a potom se susrela i sa delegacijom Grada Vršca na čelu sa Marko Rašićem član Gradskog veća resorno zaduženog za sport i omladinu.

„Dva puta smo do sada organizovali Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju u Vršcu čime smo doprineli da budemo prepoznati kao odlični organizatori. To je i bio povod da naš klub bude odabran da bude tehnički organizator ovog takmičenja gde će nastupiti vojne delegacije iz čak sedam balkanskih zemalja. Ovo je velika stvar i za grad Vršac koji ima priliku da kao dobar domaćin osigura da se ovaj događaj održava i narednih godina u Vršcu“, rekao je Nenad Habibović, predsednik VAK 1926.