HomeVestiRašić: Svetski kup u mačevanju oplemenio vrhunski sportski portfolio Grada Vršca

Mačevalački savez Srbije i vršački Mačevalački klub Karika, pod pokroviteljstvom Grada Vršca, organizovali su minulog vikenda, u Sportskom centru Millennium, Svetski juniorski kup u mačevanju, čime je značajno obogaćen već vrhunski sportski portfolio Vršca, kaže Marko Rašić član Gradskog veća resorno zadužen za sport i omladinu.

„Grad Vršac, sa Sportskim centrom Millennium, Vršačkim planinama i svim drugim prirodnim prednostima, kao i vrhunskim smeštajnim kapacitetima za sportiste, već se dokazao kao odličan domaćim brojnim svetskim takmičenjima, reprezentacijama, klubovima, pojedincima…Nastavićemo da podržavamo sve sportske grane, kako profesionalne tako i amaterske, sa namerom popularizacije i širenja odlika koje sport sa sobom nosi. Vršac je uvek bio i uvek će biti grad sporta“, rekao je Rašić.

Borbe na Svetskom juniorskom kupu u mačevanju trajale su dva dana. U subotu su održane borbe u pojedinačnoj konkurenciji, gde je pobedu u finalu odneo reprezentativac Švajcarske, savladavši mačevaoca iz Švedske. U nedelju su bile ekipne borbe, a u finalu je reprezentacija SAD savladala francusku reprezentaciju.

„Na ovaj znalajan međunarodni događaj odazvalo se preko 150 takmičara iz preko 30 zemalja. Utisci su odlični, svi naši gosti bili su oduševljeni uslovima koje naš grad pruža. Ovom prilikom se zahvaljujem Gradu Vršcu, svim institucijama koje u pomogle, Skupštini Mačevalačkog kluba Karika, volonterima, našim mladim mačevaocima i svim pojedincima na podršci. Pokrenut je veliki tim ljudi, koji je u Vršac doneo jednu značajnu sportsku manifestaciju i mnogo ljudi sa svih kontinenata, koji su se upoznali sa našom zemljom i našim gradom“, rekao je Željko Ćela predsednik MK Karika.