HomeVestiRezultati sa Gradskog takmičenja učenika osnovnih škola u šahu
Gradsko takmičenje učenika osnovnih škola u šahu održano je 2. marta u Hemijsko-medicinskoj školi u Vršcu.

„Organizovano je u saradnji Sportskog saveza Vršca i Hemijsko-medicinske škole, a pod pokroviteljstvom Grada Vršca. Na takmičenju je nastupilo 100 učesnika iz 9 škola, raspoređenih u 16 kategorija (svaki razred zasebno, odvojeno dečaci i devojčice). Troje prvoplasiranih učenika u svakoj grupi, steklo je pravo učešća za naredni nivo takmičenja. Po završetku takmičenja, imali smo jednu interesantnu i nesvakidašnju situaciju, gde su 3 učenice 5. razreda, pri deobi 3-5 mesta, imale isti broj bodova i identične dodatne kriterijume.  Prema šahovskim pravilima, u toj situaciji, žrebom se određuje tačan plasman takmičara i obaviće se na samoj dodeli priznanja“, kaže Boban Bogosavljević, šahovski velemajstor i koordinator gradskog takmičenja.

Učenice koje će žrebom odlučivati za plasman na naredni nivo takmičenja su:
1. Sanja Nastić, OŠ „Paja Jovanović“ Vršac
2. Ana Mitrovanov, OŠ „Paja Jovanović“ Vršac
3. Tijana Stjepanović, OŠ „Jovan Sterija Popović“ Vršac

Dodela priznanja najuspešnijim takmičarima održaće se u četvrtak, 7. marta u Hemijsko-medicinskoj školi sa početkom u 11.30 časova.

Okružno takmičenje održaće se u nedelju, 17. marta u Pločicama sa početkom u 10 časova i škole samostalno organizuju prevoz i pratnju svojih učenika.

Pored učenika koji su obuhvaćeni izveštajem sa Gradskog takmičenja, pravo nastupa na Okružnom takmičenju prema prošlogodišnjem plasmanu stekli su i učenici:
1. Sofija Perović, OŠ „Branko Radičević“ Uljma
2. Stefan Vladislav, OŠ „Vuk Karadžić“ Vršac
3. Aleksa Vladislav, OŠ „Vuk Karadžić“ Vršac

„Koristim ovu priliku da Vam se svima zahvalim na saradnji i podršci u organizaciji, a školama i njihovim učenicima želim puno uspeha u daljem toku takmičenja“, rekao je Bogosavljević.