HomeVestiSpartak siguran protiv Vršca, Đokić sa tribina dočekan aplauzima

Košarkaši Vršca, u 22. kolu Košarkaške lige Srbije, predstavili su se kao veoma tvrd orah i do poslednjeg trenutka se nisu predavali, ali je ekipa Spartaka, koju vodi Vrščanin Željko Lukajić, ipak zabeležila četvrtu uzastopnu pobedu. Spartak – Vršac 72:68 (18:15, 15:15, 20:6, 19:32).

Prvo poluvreme je obeležio bolji start Vrščana, ali su Subotičani, zahvaljujući Milisavljeviću i Hardiju, držali priključak i na odmor otišli sa minimalnom prednošću. Kada su Subotičani ubedljivo dobili treću deonicu, činilo se da je meč odlučen (53:36). Međutim, Vrščani prave seriju od 0:11 i prilaze na samo minus četiri. Spartak u finišu ipak čuva prednost, zahvaljujući iskustvu spoljne linije.

Igrač Spartaka Miloš Milisavljević i trener Željko Lukajić posebno su istakli doprinos subotičke publike ovoj pobedi, a Lukajić je pohvalio i dobar odnos igrača prema utakmici.

„Rekao sam im da Vršac daje 82 poena u proseku, a eto večeras smo ih sveli na 68 poena, zaustavili njihov ofanzivni skok i naterali ih da igraju usporen napad“, zaključio je strateg „golubova“.

Trener Vršca, Vladimir Đokić, bio je veoma emotivan.

„Zahvalio bih se ljudima iz kluba na prijemu, poklonima, bila mi je čast što sam bio deo ovoga kluba.Puna hala kao nekada… Nadam se da ćemo u budućnosti sarađivati, to je neka moja intimna želja“, poručio je Đokić.

U sledećem kolu Vršac gostuje Novom Pazaru.