HomeVestiTakmičari TK „Euro Šped“ u Sarajevu overili kvote za Evropsko prvenstvo

Takmičari Tekvondo kluba „Euro Šped“, na turniru „European Multi Games“, koji se održavao u Sarajevu i koji je G2 karaktera, potvrdili su vrhunsku formu i ostvarili direktne plasmane na Evropsko prvenstvo.

Na pomenutom turniru učestvovalo je oko 1.000 takmičara iz više od 50 zemalja i preko 200 klubova. Osvajači srebra i zlata kod kadeta obezbedili su direktnu kvotu za Evrospko prvenstvo, dok kod juniora direktnu kvotu obezbeđuju prva tri mesta.

Među juniorima TK “Euro Šped”, direktan plasman na Evropsko prvenstvo za seniore (-21 godina) obezbedio je Vuk Mihajlović osvojivši 3. mesto.

Kod kadeta, direktan plasman na Evropsko prvenstvo obezbedili su:
– Vanja Rankov 1. mesto
– Sara Radovanov 1. mesto
– Tereza Garić 2. mesto
– Maša Caran 2. mesto
– Marko Stefanov 2. mesto

„Odlični su bili i drugi naši takmičari, Đorđević Damjan i Danilo, Ribarov Teodora, Orelj Vukadin, Milićev Miljan, Lea Milutinović i Mihajlović Andrija. Sve čestitke svima, pogotovo trenerima, koji su bili sa njima, a to su Stojan Rabijac i Damir Fejzić. Ovim rezultatom potvrđujemo da je naš klub, za mlađe uzraste, bez premca, jedan od boljih u Evropi, jer stavljamo veliki akcenat na rad sa mlađom decom“, kažu Marin i Mario Dujić treneri i osnivači TK „Euro Šped“ i ističu da su jako ponosni na svu decu, pogotovo na trenere koji su takođe stasali iz njihovih mlađih kategorija i ostvarivali vrhunske svetske rezultate.