HomeVestiU Vršcu održani Mali sajam sporta i Liga malih šampiona
Sportski savez Vršac, u saradnji sa Sportskim savezom Srbije i Ministarstvom sporta, uz veliku pomoć i podršku Grada Vršca, danas, na Trgu Svetog Teodora Vršačkog, organizovao je četvrti ovogodišnji Mali sajam sporta, tradicionalnu manifestaciju koja traje već 13 godina.

Mali sajam sporta zvanično je otvorila Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, koja je pozdravila sve prisutne učesnike i goste.

“Najpre bih vam poželela dobrodošlicu u Vršac, grad sporta u kojem se danas održava ovaj prelepi sajam. Zadovoljstvo mi je što će danas 40-ak vršačkih klubova i sportskih udruženja, prikazati našoj deci svoje mogućnosti i upoznati ih sa sportovima kojima se bave, kako bi svako dete sebe pronašlo u onome što ga najviše interesuje. Sigurna sam da se danas, gotovo svi učesnici ovog sajma mogu pohvaliti i izvanrednim sportskim rezultatima, ali cilj ovog današnjeg događaja je da naša deca najpre počnu da treniraju bilo koji sport što je jedan od najvažnijih preduslova za zdravo odrastanje. Ponosna sam što Grad Vršac, kao sredina koja je iznedrila vrhunske takmičare, neprestano ulaže u svoje najsavremenije sportske objekte, a paralelno gradi nove i značajno unapređuje postojeće kapacitete u skladu sa najvišim sportskim standardima, kako bi naša deca i mladi sportisti mogli da treniraju što više različitih disciplina. Želim da čestitam organizatorima današnjeg Sajma sporta na izuzetnom trudu, kao i na uspešnoj organizaciji „Lige malih šampiona“ koja je danas održana u Centru Milenijum gde je učestvovalo preko dve stotine vršačkih mališana, a najuspešniji među njima će nas predstavljati na Velikom sajmu sporta u Beogradu”, izjavila je u svom obraćanju Mitrović.

Na Malom sajmu sporta učestvovalo je više od 35 sportskih udruženja, te je ovo bila odlična prilika da klubovi prezentuju svoj rad i uspehe koje su beležili u prethnodnom periodu. Takođe, deca su imala priliku da se bolje upoznaju sa sportskim sadržajem i opredele za sport koji će trenirati.

Sajmu je prisustvovao i predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, koji se obratio prisutnima, izražavajući veliko zadovoljstvo što je danas u našem Gradu i ujedno uručio lopte Sportskom savezu Grada Vršca.

Klubovi koji su prisustvovali manifestaciji su: Sportsko udruženje za fudbal Kristal 2018, Košarkaški klub Vršac doo, Odbojkaški klub Banat, Odbojkaški klub Vršac, Šahovski klub Bora Kostić, Tekvondo klub Eurošped, Tekvondo klub Vršac, Sportsko udruženje za Tekvondo Centar Eurošped, Stonoteniski klub Vršac, Stonoteniska akademija Milenium, Vršački aletski klub 1926, Atletski klub Atina, Sportsko udrtuženje Super star akro dens klub, Karate klub Vršac, Džudo klub Lokomotiva , Bokserski klub Gard, Klub japanski borilačkih sportova i veština Gošinkan, Fitnes klub 8, Sportski paraglajding klub Berkut, Omladinski fudbalski klub Vršac, Sokolsko društvo Vršac, Sportsko udruženje Više od igre, Wolfrace Racing Team, Mačevalčki klub Karika, Badminton klub Fanatik, Sportsko udruženje plesni studio Milenium, Vamos vršački auto moto sport tim, Tekvondo klub Tornado, Košarkaški klub Tover, Sportsko udruženje Viva borilački klub, Sportsko udruženje za triatlon 3 sporta ahil, Odbojkaški klub Koral, Košarkaški klub Breg, Planinarsko smučarsko društvo Vršačka kula, Planinarsko skijaški Železničar, Sportsko udruženje Kik boks fajter 013, Boks klub Ring 013.

Mali sajam sporta posetilo je oko 300 učenika, do petog razreda i još oko 300 učenika starijih razreda osnovnih škola.

Takođe, takmičenje „Liga malih šampiona“, održala se, tokom prepodneva, u Centru Milenijum Vršac, koje je organizovano od strane Sportskog saveza Vršac, u saradnji sa Sportskim savezom Srbije i savezom za predškolski sport i fizičko vaspitanje, uz podršku Grada Vršca.

Na takmičenju su učestvovala deca predškolskog uzrasta, u dve discipline – „Budi brz i spretan“ i „Trči na 20.000 santimetara“. Svaki vrtić je predstavio po 10 takmičara (5 dečaka i 5 devojčica) u 2 kategorije (predškolci i stariji), a nastupilo je više od 200 mališana.

Na finalnoj smotri, koja će se održati na Velikom sajmu sporta, 21. septembra, u Beogradu, učestvovaće dva vršačka vrtića, “Kolibri” – u kategoriji “budi brz i spretan” i “Plavi čuperak” – u kategoriji “trči 20.000 santimenara”.