HomeVestiUspeh strelaca Uljme na startu 2023. godine

Streljački klub Uljma učestvovao je u 6. kolu Lige pionira Vojvodine i 3. kolu Lige mlađih juniora Vojvodine, održanim u Vrbasu.

„Prvo takmičenje u 2023. godini nam je donelo i pregršt medalja iako smo otišli u nepotpunom sastavu za ekipu pištoljem dečaci i puška devojke“, saopštio je SK Uljma.

U konkurenciji pioniri pištoljem, Petar Panić je sa 174 kruga osvojio zlatnu medalju. U konkurenciji pionirki pištoljem, Jelena Jovanović (177) je osvojila zlato a Nataša Rajakov (163) bronzanu medalju. Ines Radišić (154) je bila 4. Ekipno su pionirke bile prve.

U konkurenciji kadetkinja, ekipa u sastavu Jelena Jovanović (335), Nataša Rajakov (337) i Miljana Bućkoš (327)je osvojila 1. mesto sa (999) krugova. Pojedinačno Nataša je osvojila srebro, Jelena bronzu, Miljana je bila 6. a Ines 7. mesto.

U konkurenciji mlađih juniorki ekipa u sastavu Tamara Vujičić, Jelena Jovanović i Miljana Bućkoš je osvojila 1. mesto. Pojedinačno, Tamara Vujičić je osvojila zlato, Nataša je osvojila 4. mesto a Jelena 5.mesto.

U disciplini serijska vazdušna puška u kategoriji pionira, Marko Milojković (169) je zauzeo 7. mesto a za samo 4 kruga manje od bronzane medalje. Ekipa pionirki u sastavu Teodora Nikolin (172), Dunja Vlašić (166) i Petra Brankov (143) je osvojila 2. mesto. Pojedinačno Teodora je bila 6. a bronza joj je izmakla za 4 kruga.

Čestitamo svim strelcima na ostvarenim rezultatima i želimo da cela ova godina bude tako uspešna.