HomeVestiUspeh Vrščana u Rumuniji
Uspeh Vrščana u Rumuniji

Uspeh Vrščana u Rumuniji

  • 14 novembra, 2022

U subotu, u prelepom ambijentu Hotela Senator u Temišvaru, održano je takmičenje u plesu European grand prix 2022. Među brojnim učesnicima našli su se i takmičari iz čak četiri vršačka plesna kluba.

Plesni studio Millennium bio je jedan od vršačkih predstavnika na ovom evropskom prvenstvu, i na takmičenje je izveo 14 plesača, a osvojili su 2 zlata u grupnim koreografijama, zlato u duo mini kategoriji i 4 prva, 4 druga, 1 četvrto, 2 peta, 1 šesto i 1 osmo mesto u solo kategorijama.

Follow your voice – 1. mesto lirical kids small group
Strike a pose – 1. mesto jazz kids small group
Lena Kostić – 1. mesto all style kids 1 solo
Lena Kostić – 1. mesto jazz kids 1 solo
Jana Nikolić – 1. mesto acrobatic kids 1 solo
Mina Proševski – 1. mesto lirical mini solo
Mina Proševski i Helena Džaković – 1. mesto lirical mini duo
Vladislava Milošević – 3. mesto lirical kids 1 solo
Sofija Janjić – 3. mesto lirical junior 1 solo
Mila Đurović – 3. mesto contemporary kids 1 solo
Dajana Danica Ignjatov – 3. mesto film&musical junior 1 solo
Anastasija Šićarov – 4. mesto jazz junior 2 solo
Eliza Vulku – 5. mesto artistic kids 1 solo
Teodora Ćurguz – 5. mesto contemporary junior 1 solo
Elena Stan – 6. mesto lirical kids 1 solo
Nikolina Vukić – 8. mesto contemporary kids 2 solo

Posebne pohvale i ovog puta išle su na račun Lene Kostić, novog trostrukog evropskog šampiona, po prvi put u starijoj kategoriji, u jazz i all style solo, kao i u jazz grupnoj kategoriji. Lena se istakla kao jedan od najzapaženijih solista prvenstva, kako po mišljenju stručnog žirija, tako i po aplauzima svih prisutnih.

“Iza nas je još jedan European grand prix u organizaciji divnih prijatelja iz Rumunije, asocijacije Rok Art. Uživali smo u plesu, druženju, nastupima naših, ali i drugih divnih plesača i celokupnoj atmosferi koja je vladala u hotelu Senator u Temišvaru. Veoma smo ponosni na uspeh naših plesača na prvom evropskom prvenstvu nakon duge pauze, a neki od njih po prvi put su stali na scenu ovako ozbiljnog takmičenja. Čestitamo još jednom svim učesnicima, stvarno smo uživali u mnoštvu predivnih nastupa talentovane dece”, kažu u Plesnom studiu Millennium.