HomeVestiUspešno održan prvi Vršački Windy Duatlon

Vršac je minulog vikenda bio domaćin premijerne trke Kupa Srbije u disciplini Duatlon. Duatlon je grana triatlona koji podrazumeva trčanje i biciklizam.

Sam događaj odvijao se u samom srcu Grada. Takmičari su trčali pored Vladičanskog dvora, zatim pored Saborne crkve, Sterijinog pozorišta, Ruskog parka, Hotela Srbija i na kraju pored Gradske kuće. Biciklistički deo gradskim bulevarima, pored crkve Svetog Gerharda bio je i više nego atraktivan.

„Ono što je zaista impresivno je broj takmičara na premijernoj trci. Grad Vršac je ugostio takmičare iz Francuske, Nemačke, Rusije, Crne Gore, Rumunije i Brazila, tako da je trka imala pravi internacionalni karakter. Ovom prilikom, želim da zahvalim i pripadnicima MUP-a koji su tokom celog dana obezbeđivali ovu manifestaciju i omogućili nesmetano odvijanje saobraćaja u Gradu. Posebna zasluga pripada Triatlon klubu „Ahil“ koji je i ovog puta je odradio dobar posao i pokazao veliku želju da se ovo takmičenje pretvori u tradiciju, a Grad Vršac će i budućnosti podržavati ovakva takmičenju, koja su uvertira u još veće poduhvate koji nas očekuju u bliskoj budućnosti, neki već tokom ove godine.“ izjavio je Marko Rašić, član Gradskog veća za omladinu i sport.