HomeVestiVAK 1926: Bronzana medalja sa Prvenstva Srbije u maratonu

Takmičari Vršačkog atletskog kluba 1926 učestvovali su na tradicionalnom 36. Beogradskom maratonu. Najuspešniji je bio Miloš Dragović, koji je na Prvenstvu Srbije u Maratonu, održanom u sklopu Beogradskog maratona, osvojio 3. mesto i bronzanu medalju. Miloš je u ukupnom plasmanu bio i 7. na trci od 42 kilometra.

„Hvala svim divnim ljudima koji su dali svoj doprinos u ovako predivnoj organizaciji Beogradskog maratona. Hvala predsedniku kluba Habiboviću na podršci, kao i treneru Stošiću koji me uvek vodi ka uspehu. Današnji rezultat u maratonu za mene je na neki način i očekivan, obzirom da sam pre mesec dana trčao maraton, pa je bilo nedovoljno vremena za dobar oporavak i još bolji rezultat. Želja je bila medalja na prvenstvu Srbije u maratonu, koja se na kraju i ostvarila. Sreća ipak prati hrabre“, izjavio je Miloš Dragović.

Na Beogradskom maratonu učestvovao je i rekordan broj takmičara, preko 10.000. Od Vrščana, prvi put je distancu od 42 kilometra istrčao Ervin Rajda, a polumaraton Velibor Slavuj.

„Čestitam svim Vrščanima, svim učesnicima i organizatoru 36. Beogradskog maratona na fantastičnim rezultatima i organizaciji. Članovi VAK 1926 bili su protekla četiri dana i na raznim predavanjima, forumima, panelima kao i na praktičnim obukama vezanim za organizaciju trka na putu. Velika stvar za nas je bila i pomoć u organizaciji samog Beogradskog maratona čime su se stekla nova znanja i iskustva koja će se zahvaljujući direktoru Darku Habušu koristiti i implementirati u trke koje organizuje Vršački klub“, izjavio je Nenad Habibović predsednik VAK 1926.