HomeVestiViking Challenge 28. oktobra u Vršcu

Firma Norway House, zvanični uvoznik Viking obuće, uz podršku Norveške ambasade u Srbiji, 28. oktobra na Vršačkim planinama organizuje trejl trku na 10.6 kilometara.

Vršački atletski klub 1926 biće tehnički organizator trke, u saradnji sa Crvenim krstom Vršca.

„Trčaće se prijatnim šumskim predelima. U momentima, moći će da se baci pogled i sa nekih od najlepših vidikovca na Vršačkim planinama. Staza će biti bezbedna, prohodna, markirana i sa više nego dovoljnim brojem volontera koji će brinuti o svim učesnicima. Za bezbednost će biti angažovana Gorska služba Srbije, terenska vozila i kvadovi. Za sve prijavljene učesnike iz Beograda i Novog Sada biće obezbeđen besplatan autobuski prevoz“, saopštio je Vršački atletski klub 1926.

Start i cilj je odmaralište Crvenog krsta na Vršačkom bregu. Staza je vidno obeležena celim tokom trke sa minimalno tri okrepne stanice. U pitanju je klasična trail trka bez prepreka na stazi na najlepšoj ruti Vršačkih planina. Obezbeđen je parking i centralni objekat sa svom pratećom infrastrukturom u odmaralištu Crvenog krsta na Vršačkom bregu gde će se nalaziti info pult, toaleti, svlačionice, wi-fi, restoran, kafe bar.

Ekskluzivni startni paket, koji je bogati deo ponude, razvijen je sa osnovnom idejom o tome šta je stvarno potrebno takmičarima tokom iscrpljenog izazova. Težnja za postizanjem najboljih rezultata zahteva adekvatnu logistiku, pa je to na prvom mestu na listi prioriteta Viking Challenge-a.

Uz startni paket za trku svaki takmičar dobija majicu trke, čip za elektronsko merenje vremena, sendvič sa pečenim lososom na ćumuru, dressing i salata), osveženje (voda, sokovi i voće), a po završetku trke medalju i elektronsku diplomu.

Velika iznenađenja su spremna za pobednike. Glavna nagrada, za pobednike u muškoj i ženskoj kategoriji, odlazak sa VIKING Running Team Serbia na jednu od trka u Norveškoj, donosi internacionalno iskustvo i priliku za beskrajno učenje i inspiraciju.

Pored toga, druga nagrada, koja se izvlači na tomboli i koju može da dobije bilo ko ko završi trku, uključuje vikend za dve osobe u Oslu, glavnim gradom Norveške. Ovaj nagradni paket je prilika da se istraži evropski kontinent kroz neverovatnu kulturnu raznolikost koju Oslo pruža.

Treća nagrada predstavlja izvlačenje iz nagradnog bubnja za pet srećnih dobitnika Viking Anaconda trail patika.

Izazov se ne završava sa prvih nekoliko mesta. Poslednja nagrada podrazumeva da poslednjih pet takmičara u ženskoj i muškoj konkurenciji dobijaju kutiju norveških premium suplemenata.

NAGRADA ZA SVE UČESNIKE: Svi učesnici trke dobijaju poklon vaučer uz kupljenu startninu sa 33% popusta na bilo koji model Viking obuće, 20% popusta vaučer na bilo koji omega-3 norway proizvod, kao i 20% popusta vaučer na norveške kajake. Popust vaučer ne važi za proizvode koji su već na nekoj od drugih naših akcija.

Svako mesto, svakako, nosi svoju vrednost i priznanje. Ova trka nije samo o pretrčanoj distanci. To je pre svega o mentalnoj snazi, strategiji i spremnosti da se suočimo sa nepoznatim.

Viking Challenge 2023 donosi doživljaj koji će zauvek biti zapamćen, bilo da ga doživite kao učesnik ili kao posmatrač.