HomeVestiVlajkovac selo jedinstva
Vlajkovac selo jedinstva

Vlajkovac selo jedinstva

  • decembar 9, 2022

Vlajkovac je selo sa višedecenijskom sportskom tradicijom u kome stasavaju vrhunski sportisti bez obzira što broji oko hiljadu i petstotina stanovnika.

To je najmanje mesto u Vojvodini koje ima člana Vojvođanske fudbalske lige istok, a kada se tome doda podatak da je vlajkovački teren jedan od najlepših i najuređenijih u ovom rangu takmičenja, da je juniorski tim Jedinstva vodeći u Omladinskoj ligi Južnog Banata grupa jug i da pretenduje da se plasira u rang najboljih vojvođanskih timova, jasno je da uprava kluba i stručni štab zaslužuju čestitke za kontinuirani rad i stvaranje zdrave i uspešne sredine u kojoj fudbalski talenti dobijaju svoju šansu.

U svojoj trećoj uzastopnoj sezoni u Vojvođanskoj ligi istok fudbaleri vlajkovačkog Jedinstva na zimsku pauzu otišli su sa 11. mesta sa osvojenih 18 bodova. Trener Aca Kakovan ističe da je zadovoljan učinkom jer je ekipa na dobrom putu da ostvari zacrtani cilj uprave, opstanak među vojvođanskim ligašima.

„Zbog dobrih igara ekipe u poslednjih nekoliko kola jesenjeg dela stekao se utisak da smo na zimsku pauzu mogli sa boljim bodovnim saldom. Međutim tim smo formirali relativno kasno ove sezone, pripremni period obavili nekompletni i loše smo počeli sezonu. Četiri poraza na startu uverila su igrače da u ovom rangu takmičenja nije moguće igrati bez redovnog treninga, zbog toga smo tek u petom kolu osvojili smo prve bodove i ostvarili prvu pobedu. Prekratnica je, po meni, bila u 8. kolu kada smo zabeležili pobedu na gostovanju u Banatskom Karađorđevu koje na svom terenu nije izgubilo utakmicu prethodnih pet godina. To je u znatnoj meri podiglo samopouzdanje igračima i zadovoljstvo mi je da kažem da je u tom periodu na treninzima bilo između 25 i 28 igrača“, naglašava trener Kakovan i dodaje da je prvom timu priključeno nekoliko igrača iz omladinskog pogona koji nisu tek popunjavali broj već su dali značajan doprinos tokom jesenjeg dela sezone.

U poslednjem kolu prvog dela prvenstva Jedinstvo je na svom terenu doživelo poraz od Begeja iz Žitišta zbog koga se na zimsku pauzu ipak ne ide spokojno.

„Verujem u rad i verujem u ovaj tim. Igrači su na pauzi do 26. januara kada počinjemo pripreme za prolećni deo sezone. Ne planira se dovođenje zvučnih pojačanja, oslonićemo se na dosadašnji kadar uz nastavak saradnje sa OFK Vršcem i eventualno dovođenje nekog igrača iz njihovog omladinskog pogona. Pohvalio bih upravu kluba koja je igračima obezbedila svakodnevni prevoz na treninge i utakmice i odlične uslove za rad. Atmosfera u klubu je zaista odlična, hemija u timu takođe, iskusni igrači su uzor mladima u svakom smislu i zaista je lepo biti član Jedinstva iz Vlajkovca“, zaključio je Kakovan.

Branislav Josimov