HomeVestiVlajkovčane u Botošu spasavala policija

Na utakmici 22. kola Vojvođanske lige istok, Omladinac FAM – Jedinstvo, odigrane u Botošu, Vlajkovčani su u nedelju 16. aprila, golovima Necina i Jankova, pobedili rezultatom 2:1. Na njihovu, ali i žalost čitave vojvođanske sportske javnosti, mnogo duže od dobre igre i osvojenih bodova pamtiće neprijatnosti koje su doživeli od strane zvaničnog predstavnika domaćina, Branislava Lazića.

Prema rečima članova vlajkovačkog Jedinstva, pri rezultatu 0:2, u 81. minutu, posle faula na centru igrališta nad igračem Jedinstva Jovanovićem došlo je do gužve. U jednom trenutku u teren je ušao predstavnik domaćina, Branislav Lazić i mučki, pesnicom u stomak, udario kapitena Vlajkovčana Marka Donovića. Huliganski ispad koji je zgrozio sve ljubitelje fudbala na stadionu u Botošu i osramotio sve članove Omladinca.

Utakmica je prekinuta, ukazana je lekarska pomoć igraču Jedinstva, Vlajkovčani su se povukli u svlačionicu a najmlađi prvotimci, još uvek juniori bili su vidno uznemireni. Sudija Džafić iz Pančeva zatražio je da se isprazni prostor ispred svlačionice kako bi se utakmica nastavila. Prekid je trajao desetak minuta, pripadnici Policije obezbedili su uslove da bi se utakmica nastavila.

Vlajkovčani naglašavaju da je huligansko ponašanje Lazića poznato od ranije, smatraju da takvima nije mesto na sportskim terenima i napominju da su se članovi Omladinca izvinili zbog Lazićevog ispada.

Policija je izvršila uviđaj, postupila krajnje korektno i profesionalno, autobus gostiju ispraćen je do izlaza iz Botoša. Predsednik Jedinstva Safet Tihić, članovi stručnog štaba i igrači zahvaljuju se pripadnicima Policije na pomoći i zaštiti od huligana Lazića.

Branislav Josimov