HomeVestiVlajkovčani spremni za subotnji derbi sa karlovačkim Proleterom

Fudbaleri vlajkovačkog Jedinstva završili su zimske pripreme za nastavak sezone u Vojvođanskoj ligi istok i u prvom prolećnom kolu, u komšijskom derbiju, dočekuju Proleter iz Banatskog Karlovca. Meč se igra u subotu, u Vlajkovcu, sa početkom u 14:30 časova.

Vlajkovčani su pripreme počeli 21. januara, trner Aca Kakovan zadovoljan je urađenim poslom.

„Igrači su dobro radili tokom zime, imali smo četiri treniga nedeljno plus treninzi u teretani. Odziv igrača bio je odličan, imajući u vidu da je ovo amaterski nivo takmičenja i da igrači dolazak na treninge usklađuju sa obavezama na radnom mestu, u školi, odnosno na fakultetu. Na svakom treningu prisutno je bilo najmanje 22 igrača, odigrali smo sedam pripremnih utakmica i spremni smo za napore u prolećnom delu“, kaže Kakovan.

Većinu mečeva Vlajkovčani su odigrali na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Vršcu sa veštačkom podlogom, ostvareni su sledeći rezultati: Jedinstvo – Lugoš 2:1, OFK Vršac (omladinci) – Jedinstvo 2:2, Jedinstvo – Hajdučica 2:3, Jedinstvo – C. zvezda (Pavliš) 6:0, Polet (Idvor) – Jedinstvo 1:2, Jedinstvo – Partizan (Uljma) 7:1, Sloga (Plandište) – Jedinstvo 4:2.

U prelaznom roku Jedinstvo su pojačali Necin (OFK Vršac), Blažu (Proleter, B. Karlovac) i Milivoj Jankov (Vulturul, Grebenac). Otišli su Jovan Jankov (C. zvezda Pavliš) i Tešić zbog školovanja.

U subotu u Vlajkovcu, u okviru 16. kola Vojvođanske lige istok, Jedinstvo dočekuje Proleter iz Banatskog Karlovca. Meč počinje u 14 časova i 30 minuta.

„Sastajemo se sa ekipom koja je bolje plasirana na tabeli, ima dva boda više i savladala nas u jesenjem delu. U utakmicama Jedinstva i Proletera uvek je puno naboja, emocija, spremni smo i koncentrisani na teren. Međutim, svi u klubu svesni su da posle ove ima još 14 utakmica i ona nije biti ili ne biti. Po mojoj kalkulaciji 20 osvojenih bodova u prolećnom delu garantovali bi nam opstanak u ligi, odnosno ostvarenje najvažnijeg zacrtanog cilja. Uz to želimo da promovišemo bar trojicu mladih igrača, koji će dobiti priliku da pokažu da li su napredovali od letos. Treba imati na umu da je liga izuzetno teška, izjednačena i da dva uzastopna kiksa mogu ne samo pokvariti plasman na tabeli već i poljuljati samopouzdanje igračima do mere da uđu u seriju loših rezultata. Mislim da smo se kvalitetno pojačali, dobro pripremili, spremni dočekujemo ligaška iskušenja“, naglasio je trener Jedinstva, Aca Kakovan.

Jedinstvo u prolećnom delu sezone osam utakmica odigraće u Vlajkovcu, sedam na gostujućim terenima. U jesenjem delu sezone Proleter iz Banatskog Karlovca slavio je minimalnu pobedu (1:0).

Branisalv Josimov