HomeVestiVršac dočekuje Železničar: Južnobanatski derbi pratiće cela Srbija!

Južnobanatski veliki fudbalski derbi, sportsko rivalstvo Vrščana i Pančevaca, opet donosi pozitivnu sportsku tenziju, jer će oba tima svim silama težiti ka pobedi. Prva liga Srbije nikad nije bila neizvesnija.

Pobeda Vršcu otvara put ka opstanku u Prvoj ligi, a Železničaru je bitan korak ka istorijskom rezultatu južnobanatskog fudbala – Superligaškom statusu.

OFK Vršac je definitivno u seriji loših rezultata. Uprkos dobrim nastupima, koje nisu pratili adekvatni rezultati, neplaniramo je skliznuo u plej aut. Njihova borba za opstanak počinje već sutrašnjim duelom sa Železničarom.

Železničaru pobeda u Vršcu, u slučaju čak i remija IMT sa Zlatiborom, otvara mogućnost da kao provoplasirana ekipa uđu u plej of. Trijumf im donosi značajno povoljniji raspored i svakako će biti korak bliži plasmanu u Superligu.

Ukoliko do toga dođe, plasman Železničara iz Pančeva u Superligu, mnogo bi značio svim južnobanatskim klubovima. Međutim, opomena Pančevcima je i prošlogodišnje iskustvo Inđije, koja prednost prvoplasiranog nije iskoristila. Nema opuštanja, svaki gol i svaki bod je bitan.

Utakmica 30. kola Mocartbet Prve lige Srbije, OFK Vršac – FK Železničar, igra se sutra, 15. aprila, na stadionu pod Kulom, od 16 časova.