HomeVestiVršac ponovo dobar domaćin najboljim paragladeristima Srbije

Vršac je minulog vikenda bio odličan domaćin tradicionalnog paraglajding takmičenja u disciplini prelet – “Vršac open”, koje je ove godine bilo i 3. kolo lige Srbije.

U organizaciji Kluba slobodnog letenja i biciklizma ”Ares” iz Beograda, takmičilo se 60 pilota iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Posle četiri takmičarska zadatka i vazdušnih preleta paraglajderom od po 53, 75, 61 i 50 kilometara svaki dan, najbolji u ukupnom plasmanu je bio Marko Milutinović iz Sportskog kluba “FlajFit” iz Beograda. Drugo mesto je osvojio Predrag Dudić iz PK “Golija” Raška i treće mesto Željko Ovuka iz kluba domaćina.

U sport klasi prvo mesto je osvojio Ninko Kljukovnica iz SPK “Berkut” Vršac, drugo mesto Mario Trgovec iz Hrvatske i treće mesto Miroslav Prodanović iz SUVS “Zlatibor“.

Ekipno su najbolji bili piloti KSLiB “Ares” Beograd, ispred drugoplasiranog SK “FlajFit” Beograd i trećeplasiranog PK “Golija” Raška.

Kako saopštava Vazduhoplovni savez Srbije, trenutni poredak u ligi Srbije u paraglajdingu, posle tri održana kola u Drvaru, Nišu i Vršcu je: 1. Marko Milutinović, 2. Predrag Dudić, 3. Željko Ovuka. Bodovna razlika između njih u vrhu tabele je takva da je sve moguće u poslednjem 4.kolu lige, koje treba da se održi na Kopaoniku od 14. do 17.septembra, pa se očekuje neizvesna i zanimljiva “trka” za najviše pozicije.