HomeVestiVršac: Program Svetskog juniorskog kupa u mačevanju

U organizaciji Mačevalačkog saveza Srbije i Mačevalačkog kluba „Karika“ iz Vršca, a pod pokroviteljstvom Grada Vršca, 18. i 19. februara održava se Star kup 2023, svetski kup za juniore u disciplini mač, individualno i ekipno u Sportskom centru Milenijum u Vršcu.

Na ovom prestižnom takmičenju, koje okuplja najbolje mačevaoce iz 30 zemalja sveta, očekuje se nastup čak 146 takmičara u individualnoj i ekipnoj konkurenciji. Među njima su i visoko rangrani takmičari na svetskoj mačevalačkoj rang listi, što garantuje visok kvalitet takmičenja i mnogo dobrih i uzbudljivih mačevalačkih borbi.

Za Srbiju će u pojedinačnoj konkurenciji nastupiti 9 takmičara: Matija Đaković, Miloš Đurović, Kosta Grujić, Jovan Jovanović, Jakov Planojević, Nemanja Ristić, Pavle Surla, David Ujčić, Konstantin Živanović.

Naši mladi takmičari imaće priliku da iskažu svoje znanje i umeće u borbama protiv najboljih svetskih juniora. Biće to prilika da steknu dragoceno iskustvo, unaprede i razviju svoje veštine i upišu bodove na svetskoj rang listi.

Takmičarski dani počinju u subotu 18. februara od 9 časova i otvaraju ih nastupi u individualnoj konkurenciji. Finalne borbe najbolja četiri mačevaoca počinju od 18 časova, kada će se održati i ceremonija svečanog otvaranja. Ekipno takmičenje održava se narednog dana, a među prijavljenih 15 timova nalazi se i tim Srbije, koga će činiti Miloš Đurović, Jovan Jovanović, Jakov Planojević i Konstantin Živanović.

„Očekujemo da će se srpski mačevaoci boriti hrabro i dostojanstveno, te da će svojim umećem i znanjem učiniti da ovo takmičenje bude još interesantnije i uzbudljivije. Nadamo se da će njihov nastup biti podržan od strane publike i medija, kao i da će svojim nastupom učiniti našu zemlju ponosnom. Ovo takmičenje će privući veliku pažnju ljubitelja mačevanja i sportskih navijača, a mi vam garantujemo da ćete biti u prilici da vidite vrhunske borbe, puno uzbuđenja i adrenalina“, kažu organizatori.