HomeVestiVršački atletičar Dušan Knežević boravio na pripremama u Johanesburgu
Takmičar Atletskog kluba Atina iz Vršca, Dušan Knežević, boravio je na atletskom kampu u Johanesburgu, u Južnoj Africi, pod rukovodstvom čuvenog svetski priznatog trenera Laurente Meewly iz Švajcarske.

Poziv je usledio nakon saradnje našeg Srpskog atletskog Saveza i pomenutog stručnjaka. Delegaciju iz Srbije predvodio je Emir Bekrić. Knežević je „upao“ u grupu najtalentovanijih takmičara koji rade po ovom programu.

U kampu je trenirala i svetska šampionka čuvena Femke Bol, koja trči sprinterske discipline, kao i svetski prvak u bacanju koplja Neraj Čopra. Društvo su im pravili takmičari na 400m i preponaši iz Francuske, Holandije i Portugala.

Dušana ove godine očekuje borba za visok plasman na Prvenstvu Srbije u sprintu na 100 metara, gde treba da potvrdi status reprezentativca i učešće na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore, koje će biti održano početom jula u Mariboru u Sloveniji. Atletsku sezonu otvara u januaru, nastupima u dvorani, gde je potrebno obezbediti norme za dalja učešća.

„Ovo je izuzetno priznanje za klub, a prevashodno za vršačku atletiku i celokupan sport u našem gradu, pogotovo što atletika, kao kraljica sportova i kao bazični sport, zaslužuje svoje mesto u sistemu sporta i fizičkog vaspitanja, kako u školama i klubovima, tako i u Republici Srbiji.
Dokaz tome je činjenica da je posle održanog Prvenstva Evrope u Dvorani 2017. godine i Prvenstva Sveta 2022. godine u Srbiji, naša država dobila još i organizaciju Svetskog Prvenstva u krosu, a u planu je izgradnja Nacionalnog stadiona na otvorenom, koji nedostaje glavnom gradu“, saopštio je AK Atina iz Vršca.