HomeVestiVrščani ponovo u vrhu srpskog bilijara, 3. mesto za Filipovića u Loznici

Vrščani Nenad i Nikola Filipović i Peđa Tasić uspešno su prezentovali Grad Vršac na 2. državnom turniru Prve lige Srbije u bilijaru, koji je održan minulog vikenda u Loznici.

Nenad Filipović
Nenad Filipović

Vrščani su na ovo turniru prve kategorije nastupali kao članovi beogradskog kluba „Mecc“. Nenad Filipović je osvojio 3. mesto, Nikola Filipović 5. mesto, a mladi Tasić, čija profesionalna karijera tek počinje, stekao je značajna iskustva u duelima sa najboljim igračima bilijara u Srbiji.

Nikola Filipović
Nikola Filipović

Nenad Filipović je do 3. mesta došao kroz šest teških mečeva, a u polufinalu je izgubio od pobednika turnira Vladana Niškića iz Beograda.

Peđa Tasić
Peđa Tasić

„Izuzetno smo svi zadovoljni rezultatima. Osvojiti 3. mesto je veliki uspeh. Veliki uspeh ostvario je i Nikola sa 5. mestom, a posebno nam je drago što je Peđa poneo pozitivne utiske i uverio se na kojem nivou se igraju ovakvi turniri. Ovo nam je veliki podstrek da u skorijoj budućnosti u Vršcu ponovo osnujemo klub, kako bi uključili više mladih igrača. Smatram da naš grad ima prespektivu u svetu bilijara“, rekao je Nenad Filipović.