HomeVestiVrščanin Nebojša Nikolić prvak MMA lige Srbije za 2022. godinu

Član Borilačkog kluba Viva iz Vršca, Nebojša Nikolić, postao je prvak MMA lige Srbije u kategoriji do 62.5 kilograma za 2022. godinu.

„MMA liga Srbije je sistem takmičenja od 4 kola tokom godine. Borac koji ima najviše sakupljenih bodova tokom istih postaje najbolji borac u državi za datu kategoriju i kao nagradu dobija prestižni pojas lige i dobija profesionalni ugovor. Nikolićev pojas godinama će podsećati Vrščane na ovaj istorijski sportski rezultat“, kaže Svetislav Nikolajev iz BK Viva.

Nebojša je u sva 4 kola bio dominantan, kao i u finalu, u kojem je svog protivnika za pojas naterao na predaju posle dva minuta borbe, polugom na nozi.

Nebojšini treneri Vasa Mik i Svetislav Nikolajev najavljuju da će Nebojišinim stopama krenuti još nekoliko mladih boraca iz Vršca, koji će sledeće godine biti najozbiljniji pretedenti da osvoje ligu i donesu još pobedničkih pojasa u sportski grad Vršac.

„Da više nije samo Beograd centar sportskih dešavanja i izvor talenata, svedoče uspesi naših tekvondista, fudbalera, košarkaša, a sada i MMA boraca. Vršac jeste sportski grad i ima veliki potencijal da postane lider. Vrščani su pokazatelj kako se u maloj sredini vodi i neguje sport. Očekujemo da u 2023. godini Vrščani uživo u našem Milenijumu gledaju borbe jedne velike MMA organizacije. Vidimo se uskoro u oktagonu“, kaže Nikolajev.