HomeVestiVrščanin Petar Stojkov vodeći evropski mačevalac u konkurenciji do 14 godina

Mladi vršački mačevalac, Petar Stojkov, pobedio je na internacionalnom turniru Fence.rs, održanom u Zrenjaninu krajem aprila i zauzeo prvo mesto na Evropskoj mačevalačkoj rang listi u konkurenciji do 14 godina.

Internacionalni turnir u mačevanju za mlađe kategoriju pod nazivom Fence.rs u organizaciji Mačevalačkog kluba Omladinac održan je 29. i 30. aprila 2023. u Kristalnoj dvorani „Zvonko Vujin“ („Medison“) u Zrenjaninu. Po prvi put, turnir se našao u zvaničnom kalendaru Evropske mačevalačke konfederacije i kao takav boduje se za zvaničnu evropsku rang listu u kategoriji do 14 godina.

Vrščanin, Petar Stojkov član MK Silni iz Beograda, osvojio je prvo mesto u kategoriji muški mač U14 i izbio je na prvo mesto Evropske mačevalačke rang liste (U14), dok je Magdalena Ćika, članica MK Omladinac iz Zrenjanina osvojila prvo mesto u kategoriji ženski mač U14 i učvrstila svoju pozicuju na prvom mestu Evropske mačevalačke rang liste (U14).

Petar Stojkov je mačevanjem počeo da se bavi pre šest godina u Mačevalačkom klubu „Karika“ iz Vršca i već na prvim takmičenjima nagovestio svoj velikim talenat. Od pre dve godine član je Mačavelačkog kluba „Silni“.

JEDINSTVO: Sič, Medić 9, Aćimov, Došen, Bogdanović 1, Lukić 2, Popović 1, Fodok 3, Popović 2.

Branislav Josimov