HomeVestiZlato i pehar za boksera Marka Tankosića na Prvenstvu Vojvodine

Marko Tankosić, član Kikboks i boks kluba Fighter 013 iz Vršca i Boks kluba „Profesionalac“ iz Pančeva, postao je Prvak Vojvodine u svojoj kategoriji.

Marko Tankosić je godinu započeo sa nekoliko pobeda, što je bila odlična uvertira za Prvenstvo Vojvodine u Boksu, koje je održano tokom poršlog vikenda i trajalo je tri dana.

Pobedama u eliminacijama, Marko je osigurao finale, koje se juče održalo u Šidu. U najlepšem meču u dosadašnjoj karijeri, Marko je slavio u finalu i okitio se zlatnom medaljom i peharom.

„Pokazao je sve što jedan bokser tog uzrasta treba da ima. I dokazao da se uz zalaganje na treninzima, ovde u našoj sali, stručan rad i raskošan talenat, koji ovaj sportista ima, moze i mora stići do vrha. Marka, kao i još nekoliko dečaka iz našeg kluba, očekuje Pojedinačno Prvenstvo Srbije u boksu, koje se održava u Valjevu od 5. do 9. aprila, zatim 22. aprila Prvesntvo Srbije K1 i mnoga razna takmičenja. U našem klubu ima još talentovanih sportista, koji će, kao i Marko, u skoroj budućnosti poneti najsjajnija odličja za naš Grad Vršac“, kaže trener i nekadašnji uspešan borac Milan Filipović.

Da bi se oformio jedan vrhunski sportista, prema rečima Filipovića, potrebno je mnogo truda, želje za uspehom, odricanja i teškog fizičkog i umnog rada, ali i finansijskih stedstava.

„Naš klub ima sadadnju sa najdominantnijim klubom u Srbiji i naši borci se takmiče u Boksu za Boks klub „Profesionalac“ iz Pančeva. Nama je prioritet kik boks, a članovi koje su izabrali boks nastupaju za BK „Profesionalac“, kaže Filipović.