HomeVestiZoran Kostić i zvanično novi trener OFK Vršca

Rukovodstvo OFK Vršca angažovalo je Zorana Kostića za novog šefa stručnog štaba. Rođeni Čačanin, prošle sezone vodio je užičku Slobodu sa kojom je osvojio deveto mesto u Mocartbet Prvoj ligi Srbije.

Pre toga Kostić je samostalno vodio srpskoligaša Slogu iz Bajine Bašte, a značajno iskustvo stekao je radeći u stručnom štabu niškog Radničkog kao pomoćnik Miloradu Kosanoviću, kasnije Bobanu Dmitroviću i Radoslavu Bataku.

„OFK Vršac sam upoznao kroz takmičenje u prošloj sezoni imajući u vidu da smo se sastali tri puta. Međutim, po dolasku u Vršac prijatno sam se iznenadio kako stvari funkcionišu. Klub je odlično organizovan, iskreno se radujem početku saradnje i zahvaljujem se ljudima iz uprave na poverenju. Sve mi to daje dodatnu motivaciju da svojom energijom i radom doprinesem da klub nastavi da raste i da u narednom prvenstvu napravi rezultatski iskorak, rekao je Kostić.

Imajući u vidu da je OFK Vršac prošle sezone dva kola pre kraja prvenstva ostvario cilj i obezbedio opstanak, novi šef struke upitan je da li iskorak znači plasman u plej-of grupu kao zacrtani cilj.

„Kao igrač uvek sam bio optimista i verovao u pobedu. Tako je i sada kad sam trener. Uvek sam pred sebe postavljao najviše ciljeve. Plasman u plej-of bi svakako bio korak više u odnosu na prethodnu sezonu, ali videćemo tokom pripremnog perioda za koliko ćemo biti spremni“, rekao je Kostić.

Kostić će prozivku obaviti u ponedeljak, 26. juna i kompletan pripremni period ekipa će obaviti u Vršcu.

„Upoznao sam se sa kapacitetima koji su nam na raspolaganju i mogu da kažem da u Vršcu imamo idealne uslove za rad. Igrački kadar odlično poznajem, ali nema sumnje da će pretrpeti promene. Svi igrači OFK Vršca imali su sjajnu prethodnu sezonu i na meti su mnogih klubova višeg ranga. To je prirodno. Uprava kluba radi na dovođenju igrača koji će biti adekvatna pojačanja za takimičenje koje je pred nama“, zaključio je Kostić.

Još jedno novo ime u stručnom štabu

Novi šef struke OFK Vršca, Zoran Kostić, za svoje asistente imenovao je Miljana Đurovića i Ivana Ilijevskog. Đurović je prošle sezone vodio kraljevačku Slogu u Srpskoj ligi, dok je Ilijevski bio prvi asistent Nenadu Mijailoviću u OFK Vršcu. Tehnički direktor seniorskog pogona biće Marko Kačarević, a trener golmana i dalje će biti legandarni Ljuban Vučković.

Branislav Josimov